tisdag 29 maj 2018

Ekenäs 2018

Maj månad har i år hittills varit alldeles galet när det kommer till vädret. Det har inte regnat en enda droppe och det är nästan 30 grader varje dag. Mitt i detta "superväder" startade vi igång med Ekenäs riddarspel/medeltidsmarknad. Vi har haft brödbak i vår ugn, matlagning, barnexercis med spjut, sömnad, växtfärgning och såklart det stora gästabudet  på lördagskvällen för knallar och aktörer. Jag agerade en av många 1300-tals servitriser och servitörer. Hela eventet gick väldigt bra får jag lov att säga. Jag är glad och peppad på att sy en hel dröse med extra underkläder och hosor, för det var något jag och min sambo hade behövt. Man kan aldrig ha för många!

Under vintern har jag haft dåligt med projekt. Listan är lång och tygerna ligger och väntar på mig, men livet kommer emellan ibland. Jag önskar att vi hade 50 timmars dygn istället, då hade det kanske gått ihop sig! Nåja, jag pysslar med en herjolfsnes-klänning som jag ska visa er när den är klar.

Här kommer lite bilder och en film från Ekenäs. Kan verkligen rekommendera denna lilla marknad! :) Här finns lite gott och blandat. Passar både barnfamiljer och de som tycker medeltid är mysigt. Bara omgivningen är skäl nog för att åka! Och matutbudet är stort, vilket jag tycker är ett problem på medeltidsmarknader.Uppsättning av tält på torsdagen

Barnexercis

Herr Gunnar kikar på sina nya rekryterMaten var fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar