onsdag 19 juli 2017

Sommareventen är igång

Jag har varit på två event hittills i år. Två väldigt olika event. I maj var ena föreningen på Ekenäs riddarspel. Vi hade ett camp med lite olika småaktiviteter på dagen. Jag var jättedålig på att fota och filma detta eventet tyvärr, även om det är min favoritmarknad för hela området är så mysigt. På kvällen serverade vi på en stor bankett som vår förening till större delen har hand om. Den biten var väl den mindre roliga med hela eventet, var så glad att vi åkte hem och sov i vår egen säng då! Jag var helt slut halvvägs in i serveringen (det var typ 12 rätter). Men fick höra gott om det efteråt :)
Jag och sambon hade beställt ett tält, gissa om det kom fram dagen efter Ekenäs :D Såklart!

Carnis-uniformen!

Under byggnaden av vårt camp :)

Jag och min bf gick för att hugga till lite pinnar i dungen, fick lite utsikt över tälten och slottet :) Marknaden syns inte på bilden dock.

Liunga medeltidsförening hade en liten picknick på våra nybyggda bord :D Jag och Axel missade det nästan

Nåja, då kunde vi ju ställa upp tältet på nästa event; riddarägret vid Skokloster slott. Dit kom 20-25 barn som fick testa på att ha rustning, skjuta pilbåge och armborst, lära sig lite fäktning, sätta upp sina egna tält osv :) De fick även ha hand om hästarna under dessa tre dagar, så de blev tilldelade en häst som var "deras" under denna tiden. Jag var vapen och hästansvarig, ihop med några andra (20 ungar i 10-14 års ålder är inte att leka med asså xD energi till tusen har de! Så man behöver vara några stycken.).

Massa barn som lite halvtrött lyssnade på säkerhetsgebnomgång sista dagen då alla skulle skjuta.

Axel leker med sånna där brevduvor.

Och i vårt nya mysiga tält är det ok att leka med brevduvor! För då ser ingen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar